علت گرفتگی کتف راست

علت گرفتگی کتف راست

بیش‌تر مردم نمی‌دانند که شانه و کتف چه فرقی دارند. اگر دردی را در پشت قفسه سینه خود احساس می‌کنید، احتمالا دچار گرفتگی در کتف شده اید. خیلی مهم است که این درد را در کدام ناحیه احساس می‌کنید؛ زیرا گرفتگی کتف راست و چپ دلایل متفاوتی دارند. این درد از زیر شانه شروع شده و در قسمت پشتی قفسه سینه ادامه پیدا می‌کند. در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم علت گرفتگی کتف راست چیست و کدام روش، بهترین راه درمان این عارضه محسوب می‌شود.

علت گرفتگی کتف راست

قبل از پیدا کردن راه‌های درمان کتف راست باید علت گرفتگی آن را بشناسید، در ادامه رایج ترین دلایل گرفتگی کتف راست را باهم مرور میکنیم: 

۱- پارگی یا آسیب به روتاتورکاف

آسیب به روتاتورکاف به دو صورت پارگی یا دژنراتیو اتفاق می‌افتد. دلیل پارگی روتاتورکاف مربوط به افتادن فرد یا بلند کردن اجسام سنگین می‌شود. اما دژنراتیو روتاتورکاف به دلیل تغییرات سن، عوامل ژنتیکی یا ساییدگی استخوان بروز پیدا می‌کند. آسیب به روتاتورکاف، شایع‌ترین علت گرفتگی کتف راست محسوب می‌شود، اما دلایل دیگری هم ممکن است داشته باشد.

روتاتورکاف شبکه‌ای از سه استخوان و چهار عضله در کنار یکدیگر است. این بخش از کنار هم قرار گرفتن استخوان‌های بازو، تیغه شانه یا کتف و استخوان ترقوه تشکیل می‌شود. روتاتور کاف به بازو کمک می‌کند که در کتف یا تیغه شانه قرار بگیرد. دلایل متفاوتی مانند آسیب‌های حاد یا مزمن می‌توانند باعث بروز این گرفتگی و درد در کتف راست شوند.

۲- کشیدگی عضله‌های بدن

کشیده شدن عضلات، یکی دیگر از شایع‌ترین علت‌های گرفتگی کتف راست است. افراد زیادی به دلیل تغییر ناگهانی وضعیت بدن در تمرینات ورزشی، خوابیدن در وضعیت نامناسب طی زمان طولانی، بلند کردن و حمل اجسام سنگین دچار درد در این ناحیه می‌شوند. به طور کلی قرار گیری بدن در وضعیتی نامناسب عاملی برای این گرفتگی و درد در کتف راست به حساب می‌آید؛ زیرا به مرور زمان عضلات بدن کشیده می‌شوند.

علت درد های مبهم در کتف و ستون فقرات از زبان متخصص فیزوتراپی در ویدئو زیر:

۳- دیسک و عارضه‌های آن

با برآمدگی و پارگی یکی از دیسک‌های گردن، اعصاب مجاور تحت فشار قرار می‌گیرند. به همین دلیل دیسک گردن، علت گرفتگی کتف راست به حساب می‌آید. با مشکل دیسک گردن علاوه بر درد در کتف، درد در سر و گردن و سوزن سوزن شدن در بازوها و سر انگشتان را هم احساس می‌کنید.

۴- انحراف ستون فقرات

گرفتگی در کتف راست گاهی به‌صورت درد در خود کتف یا درد در بین دو استخوان کتف و بالای کمر احساس می‌شود. در این صورت علت گرفتگی آن می‌تواند ناشی از اسکولیوز باشد. یعنی ستون فقرات دچار انحنا شده و در جای درست خود قرار ندارد. عضلات بالای کمر با برخورداری از زاویه انحرافی، بیش‌تر تحت فشار این انحراف قرار می‌گیرند و کشیده می‌شوند. به همین دلیل درد را در کتف راست احساس می‌کنید. درمان اسکولیوز با فیزیوتراپی میتواند بهترین درمان برای این عارضه باشد.

۵- شانه یخ زده و درد کتف راست

اگر در مفصل یا استخوان کتف راست احساس خشکی و درد دارید، ممکن است این درد ناشی از ابتلا به عارضه شانه یخ زده باشد. شرایطی که در آن بافت کپسول مفصل شانه که در اطراف مفصل شانه قرار دارد، دچار التهاب و بعد ضخامت بیش از حد شده است. کپسولیت یا شانه یخ زده، عارضه‌ای که درمان کامل آن سال‌ها زمان می‌برد. ولی حرکات فیزیوتراپی گزینه خوبی برای بهبود آن است.

علت درد کتف

۶- بیماری سنگ کیسه صفرا

یکی از مهم‌ترین مواردی که به شناسایی علت گرفتگی کتف راست کمک می‌کند، توصیف خود درد است. یعنی اگر این درد از قسمت فوقانی شکم شروع شده و تا شانه‌ها رسیده، احتمالا ناشی از ایجاد سنگ کیسه صفرا باشد. ایجاد سنگ در کیسه صفرا و گرفتگی مجرای آن با احساس درد در زیر شانه راست همراه است.

۷- حمله قلبی یا بیماری‌های مرتبط با آن

احتمالا شما هم به این فکر می‌کنید که درد ناشی از بیماری‌های قلبی در کتف چپ احساس می‌شود. اما گاهی این درد به سمت راست هم انتشار پیدا می‌کند. احتمال اینکه علت گرفتگی کتف راست ناشی از بیماری‌های قلبی باشد، در خانم‌ها بیش‌تر است. در صورت حمله یا ابتلا به بیماری‌های قلبی، درد در کتف را همراه با تنگی نفس احساس می‌کنید.

۸- استفاده زیاد از عضلات شانه

بعضی تمرینات ورزشی یا مشاغل خاص نیاز دارند که فرد از شانه خود بیش‌تر کار بکشد. همین موضوع می‌تواند علت گرفتگی کتف راست باشد. حتی شغل‌هایی مانند نویسندگی، تایپ یا افرادی که با سیستم زیاد سروکار دارند، به دلیل استفاده زیاد از دست‌ها و حرکت دادن شانه، ممکن است این درد را در کتف راست حس کنند.

۹- ابتلا به پوکی استخوان

پوکی استخوان به‌عنوان یک بیماری خاموش شناخته می‌شود. یعنی ممکن است شما اصلا متوجه بروز این بیماری در بدن خود نشوید تا زمانی که یک شکستگی در استخوان‌ها رخ دهد. از آنجایی که با این بیماری، استخوان‌ها شکننده‌تر می‌شوند، مبتلایان به پوکی استخوان باید بیش‌تر مراقب تک تک حرکات خود باشند. ممکن است به دلیل بروز شکستگی در استخوان کتف راست، گرفتگی و درد را در این ناحیه احساس کنید.

درمان گرفتگی کتف راست و بهترین روش آن

برای درمان گرفتگی کتف راست، راه‌های مختلفی وجود دارد. شاید به نظر شما هم برسد که با چند روز فعالیت نکردن و استراحت این درد کم‌تر می‌شود. درصد کمی از افراد احتمالا با این روش بهبود پیدا کنند. اما در صورت بروز گرفتگی کتف راست به دلیل بیماری‌هایی که فرد قبلا به آن مبتلا شده، این روش موثر نیست. درد در کتف راست گاهی غیر قابل تحمل می‌شود. بنابراین پیش از آنکه گرفتگی در کتف راست بسیار دردناک شود به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

ممکن است شما هم به فکر درمان‌های خانگی باشید؛ ولی هیچ یک از این راه‌ها دائمی نیستند. با ویزیت توسط پزشک ارتوپد به طور دقیق علت گرفتگی کتف راست شما شناسایی شده و پزشک برنامه درمانی شما را تنظیم می‌کند. حرکات ورزشی و فیزیوتراپی یکی از موثرترین راه‌های درمان گرفتگی در این ناحیه و بهبود درد آن است.

از آنجایی که حرکات فیزیوتراپی باید در چندین جلسه انجام شوند، پزشک داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی هم برای شما تجویز می‌کند. مراجعه به پزشک ارتوپد و کلینیک فیزیوتراپی برای انجام حرکات توصیه شده، بهترین و موثرترین راه درمان گرفتگی کتف راست محسوب می‌شود. 

اکنون با خواندن این مطلب متوجه تفاوت درد شانه و کتف شده اید. با استفاده از نکاتی که در این مطلب گفتیم می‌توانید تقریبا تشخیص دهید که علت گرفتگی کتف راست شما چیست. اما اگر می‌خواهید به طور دقیق علت این عارضه را پیدا کنید و درد آن را از بین ببرید، بهتر است توسط یک پزشک ارتوپد ویزیت شوید. 

توصیه می‌کنیم حرکات ورزشی توصیه شده توسط پزشک را در خانه انجام ندهید؛ زیرا امکان دارد به دلیل انجام نادرست حرکات این درد بیش‌تر شود. برای نوبت دهی در کلینیک فیزیوتراپی خانه سلامت می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.

ارتباط با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *